4 personen
eenvoudig
35 min.
tussengerecht
home recepten Bloemkoolsoep met gepofte knoflook

Bloemkoolsoep met gepofte knoflook

ingrediënten


35 min
4 personen
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 handje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

mespunt nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloemkoolroosjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Besprenkel de teentjes knoflook met wat olie, wikkel in aluminiumfolie en rooster circa 25 minuten in de oven.
  • 3 Kook intussen de bloemkool en prei in de bouillon in circa 20 minuten gaar.
  • 4 Neem de gepofte knoflook uit de oven, verwijder de schil en voeg de knoflook toe aan de bloemkool.
  • 5 Pureer met een staafmixer de bloemkool en prei tot een gladde soep.
  • 6 Bestrooi de soep met nootmuskaat, kaas en peterselie.
  • 7 Serveer met het stokbrood.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 16 gram