- 1 Smelt de helft van de boter in een pan en bak hierin de ui glazig. Voeg de bloemkool toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- 2 Voeg de bouillon toe en kook de bloemkool in circa 15 minuten gaar.
- 3 Smelt intussen de rest van de boter in een andere pan tot deze goudbruin en geurig is. Neem de pan van de warmtebron en voeg het krabvlees en kerriepoeder toe. Breng op smaak met zout.
- 4 Pureer de bloemkoolsoep, verdeel over 4 kommen en lepel het krabmengsel in het midden van elke kom soep.
- 5 Bestrooi met de peterselie en serveer met het stokbrood.
bereidingstip
Vervang het krabvlees in dit recept door zalm of tonijn uit blik.. Serveer bruschetta in plaats van gewoon brood bij de soep. Snijd stokbrood in schuine sneetjes en bestrijk aan beide kanten met olijfolie. Rooster onder de ovengrill, in een grillpan of tussen een contactgrill goudbruin tot er strepen ontstaan. Bestrijk het gegrilde brood voor extra smaak nog met een gehalveerd teentje knoflook.