4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, voorgerecht, hoofdgerecht
home recepten Bloemkoolsoep met krab

Bloemkoolsoep met krab

ingrediënten


30 min
4 personen
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 handje bladselderij

dit product is niet beschikbaar

1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 blikje krabvlees
750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Smelt de helft van de boter in een pan en bak hierin de ui glazig. Voeg de bloemkool toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  • 2 Voeg de bouillon toe en kook de bloemkool in circa 15 minuten gaar.
  • 3 Smelt intussen de rest van de boter in een andere pan tot deze goudbruin en geurig is. Neem de pan van de warmtebron en voeg het krabvlees en kerriepoeder toe. Breng op smaak met zout.
  • 4 Pureer de bloemkoolsoep, verdeel over 4 kommen en lepel het krabmengsel in het midden van elke kom soep.
  • 5 Bestrooi met de peterselie en serveer met het stokbrood.

bereidingstip

Vervang het krabvlees in dit recept door zalm of tonijn uit blik.. Serveer bruschetta in plaats van gewoon brood bij de soep. Snijd stokbrood in schuine sneetjes en bestrijk aan beide kanten met olijfolie. Rooster onder de ovengrill, in een grillpan of tussen een contactgrill goudbruin tot er strepen ontstaan. Bestrijk het gegrilde brood voor extra smaak nog met een gehalveerd teentje knoflook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 19 gram