4 personen
uitdagend
45 min.
klein gerecht, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Bloemkoolsteak met currymayonaise en aardappelkaantjes

Bloemkoolsteak met currymayonaise en aardappelkaantjes

ingrediënten


45 min
4 personen
frituurolie

dit product is niet beschikbaar

3 vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter azijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 groene peper

dit product is niet beschikbaar

3 takjes koriander

dit product is niet beschikbaar

3 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 gram gemberwortels

dit product is niet beschikbaar

eetlepel Indiase currypasta

dit product is niet beschikbaar

10 milliliter azijn

dit product is niet beschikbaar

30 gram eidooiers

dit product is niet beschikbaar

2 bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

500 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

blender

spuitzak

  • 1 Pureer voor de currymayonaise alle ingrediënten, behalve de olie, in een blender en laat kort draaien. Voeg al draaiend de olie druppelsgewijs toe tot een soort dikke mayonaise ontstaat.
  • 2 Schep in een bakje en zet afgedekt 1 nacht in de koelkast. Zeef de volgende dag door een fijne zeef en schep in een
  • 3 Was voor de saus van bloemkoolblad het groen van de bloemkool goed en snijd in grove stukken.
  • 4 Pureer alle ingrediënten in een blender tot het bloemkoolblad zo fijn mogelijk is. Zeef de saus en bewaar afgedekt in de koelkast.
  • 5 Snijd voor de aardappelkaantjes de aardappels in heel kleine blokjes. Was ze goed en spoel zoveel mogelijk zetmeel van de aardappels. Dep de blokjes goed droog.
  • 6 Frituur de aardappelblokjes op 160ºC tot de blokjes niet meer bruisen en goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  • 7 Verwarm de plakken bloemkool nog even in de oven, of gril ze in een grillpan of op de barbecue.
  • 8 Serveer met toefjes currymayonaise, de bloemkoolbladsaus en aardappelkaantjes.

bereidingstip

Bewaar de aardappelkaantjes buiten de koelkast en dek ze pas af als ze helemaal zijn afgekoeld, anders worden ze taai.

wijnadvies

De uitgesproken smaak van de curry gaat goed samen met de aromatische en bloemige Zuydpunt Chenin Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 785 kcal
vet 77 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté