4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
recepten Bloemkooltabouleh met krab en garnalen

Bloemkooltabouleh met krab en garnalen

ingrediënten


25 min
4 personen
1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

theelepel hete pepersaus
125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 blikje krab
100 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

3 cm verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 kleine bloemkool

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verdeel de bloemkool in roosjes en rasp de bloemkoolroosjes grof.
  • 2 Klop de knoflook, gember, citroenrasp, -sap, bosui, olie, zout en peper tot een dressing.
  • 3 Meng de bloemkool met de dressing, garnalen en het krabvlees.
  • 4 Verdeel deze tabouleh over 4 glazen of schaaltjes.
  • 5 Meng de crème fraîche met de pepersaus en ketchup.
  • 6 Verdeel deze saus over de tabouleh en garneer met reepjes paprika.

bereidingstip

Vervang de krab uit blik door stukjes surimi.. Neem rivierkreeftjes in plaats van Hollandse garnalen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 17 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst