eenvoudig
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak

Blondies

ingrediënten


20 min
190 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

175 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels vanille-extract
200 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

150 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de bakvorm in met boter, bekleed met bakpapier en vet dat ook in.
  • 2 Hak de chocolade in kleine stukjes. Doe de chocolade met de boter in een hittebestendige kom, hang de kom in een pan met een flinke laag water. Let op, de kom mag het water niet raken! Breng het water op middelhoge stand aan de kook. Laat de chocolade zo – au-bain-marie – smelten. Roer regelmatig door.
  • 3 Haal de kom voorzichtig van de pan als de chocolade gesmolten is. Laat afkoelen tot lauwwarm. Hak intussen de hazelnoten grof.
  • 4 Klop met een garde de eieren met de suiker en het vanille-extract licht en luchtig. Schenk, al roerend met de garde, de chocolade erbij. Meng er de bloem en ten slotte de hazelnoten door.
  • 5 Schep het beslag in de bakvorm en bak de blondie in 40 min. of tot de randen stevig zijn maar het midden nog een beetje zacht. Laat in de vorm, op een rooster, helemaal afkoelen. Snijd de blondie in blokjes.

bereidingstip

Decoratietip: versier de blondies met gesmolten witte chocolade. Hak 50 g witte chocolade in stukjes, smelt au bain-marie en laat de chocolade zigzaggend van een vork over de blondies lopen.. Ook lekker met 75 g grofgesneden, gedroogde cranberry’s voor een frisse touch. Voeg ze tegelijk met de hazelnoten toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 471 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst