gemiddeld
25 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten BLT-burger met blauwe kaas

BLT-burger met blauwe kaas

ingrediënten


25 min
4 augurken

dit product is niet beschikbaar

8 plakken tomaten
blaadje botersla

dit product is niet beschikbaar

tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

150 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 bruine broodjes

dit product is niet beschikbaar

4 witte broodjes

dit product is niet beschikbaar

8 plakken bacon

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

hete pepersaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

600 gram ribeyes

benodigdheden

barbecue

bakplaat

  • 1 Steek de barbecue aan. Snijd de ribeye eerst in repen en hak dan zo fijn mogelijk.
  • 2 Meng het vlees met de mosterd en pepersaus naar smaak. Vorm er 4 hamburgers van en leg ze afgedekt in de koelkast.
  • 3 Rooster de uien op een bakplaat op de barbecue of in een koekenpan 4-5 minuten. Leg de bacon ernaast op de barbecue en rooster in 4-5 minuten krokant. Keer af en toe om.
  • 4 Bestrijk de snijkanten van de broodjes met olie en rooster op de barbecue zodat er grillstrepen ontstaan. Gril de burgers 2 minuten. Draai ze om, leg de kaas erop en rooster nog 2 minuten.
  • 5 Bestrijk de onderste broodhelften met ketchup en verdeel de sla, tomaat, augurk, burgers, ui en bacon erover. Zet de broodkapjes erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 50 gram