4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht

Bobotie

ingrediënten


15 min
4 personen
3 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

600 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels tijm
3 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Giet 4 eetlepels melk over het brood en laat 2 minuten staan. Verhit de olie en bak hierin de ui, 1 laurierblaadje, knoflook, kerrie, tijm en kurkuma circa 4 minuten. Voeg het gehakt toe en bak een paar minuten op hoge stand tot het gehakt rul is.
  • 2 Verwarm de oven voor op 190ºC. Voeg de tomatenpuree, rozijnen, jam en azijn toe en roer 2 minuten door. Voeg het broodmengsel toe en bak op middelhoge stand tot alles gemengd is. Schep dit mengsel in een ovenschaal.
  • 3 Klop intussen de eieren los met de rest van de melk. Giet over het gehaktmengsel in de schaal. Garneer met de rest van de laurierblaadjes en bak in de oven in circa 35 minuten goudbruin.

wijnadvies

Bobotie is een klassieker uit de Zuid-Afrikaanse keuken. De krachtige Zuydpunt Cabernet Sauvignon Shiraz past hier goed bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 40 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté