8 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Boerencake met citroenglazuur

Boerencake met citroenglazuur

ingrediënten


20 min
8 personen
3 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

240 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

60 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop de boter met de basterd- en vanillesuiker luchtig.
  • 2 Klop de eieren in een andere kom luchtig met de citroenrasp en een snufje zout. Klop dit eimengsel 1 minuut door het botermengsel.
  • 3 Voeg het bakmeel in delen toe en giet daarna de karnemelk erbij. Klop alles nog minimaal 3 minuten tot een luchtig beslag.
  • 4 Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in de oven in 50-60 minuten gaar. Steek eventueel na 50 minuten een prikker erin; als de satéprikker er droog uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake helemaal afkoelen op een rooster.
  • 5 Roer intussen de poedersuiker met 3-4 eetlepels citroensap los tot een dik, lopend glazuur.
  • 6 Giet het glazuur over de cake en strijk uit met de achterkant van een groot (palet)mes. Laat het glazuur uitharden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté