4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Boerengroentesoep met vegaworst

Boerengroentesoep met vegaworst

ingrediënten


20 min
4 personen
20 gram selderij
150 gram diepvriestuinerwten

dit product is niet beschikbaar

400 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 potten kapucijners

dit product is niet beschikbaar

1 vegetarische rookworst

dit product is niet beschikbaar

350 gram boerensoepgroenten

dit product is niet beschikbaar

400 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de bouillon met de bloemkool in een (soep)pan aan de kook. Voeg de soepgroenten, rookworst en kapucijners toe en laat 10 min. op een middelhoge stand zachtjes koken. Roer af en toe.
  • 2 Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de champignons in 7 min. op een hoge stand lichtbruin. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel samen met de erwten en selderij in schaaltjes en zet op tafel.
  • 3 Schep de soep in diepe kommen en serveer met de toppings.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 16 gram