4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Boerenhamrolletjes met ricotta en kruidige champignons

Boerenhamrolletjes met ricotta en kruidige champignons

ingrediënten


20 min
4 personen
8 blaadjes radicchio
200 gram boerenachterham

dit product is niet beschikbaar

100 gram ricotta
1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de champignons op hoge stand in 1 minuut bruin.
  • 2 Voeg de knoflook en tijm toe en bak nog 1/2 minuut. Schep in een kom en laat wat afkoelen.
  • 3 Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Leg 8 plakken ham op een snijplank en vouw ze in de lengte dubbel. Bestrijk met de ricotta en rol de ham stevig op.
  • 5 Leg de rolletjes op een mooi blaadje radicchio.

bereidingstip

In plaats van radicchio kun je witlof of rucola gebruiken.. Neem in plaats van achterham eens rauwe ham (lekker pittig) of mortadella (nog Italiaanser).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté