4 personen
uitdagend
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Boerenkool-fetarol

Boerenkool-fetarol

ingrediënten


45 min
4 personen
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 pak filodeeg

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

100 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

800 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit de olie en bak hierin de aardappels circa 15 minuten op middelhoge stand. Voeg de ui toe en bak in circa 10 minuten glazig. Voeg de boerenkool en rode peper toe en bak 4 minuten.
  • 2 Meng de feta en munt door het aardappelmengsel. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 3 Leg intussen 4 vellen filodeeg iets overlappend op het werkvlak en bestrijk met de boter. Leg de volgende vellen op de randen van de vorige vellen en bestrijk ook deze met boter. Herhaal met de rest van de deegvellen.
  • 4 Verdeel het stamppotmengsel in de lengte over de vellen, houd rondom een rand van circa 4 cm vrij.
  • 5 Rol het filodeeg voorzichtig over de vulling en duw strak aan. Rol verder door zodat de vulling is ingepakt in het deeg.
  • 6 Rol vervolgens op als een slakkenhuis: begin bij een uiteinde en rol het voorzichtig, maar strak op. Bestrijk de rol met de rest van de boter en leg op de bakplaat.
  • 7 Leg het uiteinde tegen de rand aan zodat de rol niet losschiet tijdens het bakken. Bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Lekker met een frisse, groene salade.

bereidingstip

Pas op, het filodeeg scheurt snel tijdens het rollen. Repareer eventueel met wat extra filodeeg.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 15 gram