- 1 Breng water met zout aan de kook. Schep de boerenkool erdoor en laat de groente op een lage stand slinken.
- 2 Leg de aardappelen op de kool, breng aan de kook en kook zachtjes gaar in 20 minuten. Leg de rookworst tijdens het garen 15 minuten op de aardappelen.
- 3 Haal de rookworst uit de pan. Giet de boerenkool en aardappelen af en vang het kookvocht op.
- 4 Stamp de kool en aardappelen fijn. Voeg boter, azijn en nog wat van het kookvocht toe en roer tot een smeuïge stamppot. Verwarm al roerend nog 2-3 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- 5 Snijd de worst in stukjes en leg deze op de stamppot.
- 6 Lekker met piccalilly, zilveruitjes en augurk.
wijnadvies
Daar past hartverwarmend rood bij. Corbières, Mas d’en Bosq en Côtes du Rhône Villages bijvoorbeeld.