4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Boerenkool-spinaziecurry met tofu en gekruide rijst

Boerenkool-spinaziecurry met tofu en gekruide rijst

ingrediënten


25 min
4 personen
4 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels room

dit product is niet beschikbaar

250 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

250 gram tofu

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels garam masala

dit product is niet beschikbaar

1 tomaat

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

150 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

staafmixer

  • 1 Blancheer de boerenkool en spinazie circa 3 minuten. Pureer met de knoflook in de blender.
  • 2 Verhit de helft van de olie en bak hierin de laurier en ui tot de ui glazig is. Voeg de helft van de kurkuma en de tomaat toe en bak circa 5 minuten. Voeg de helft van de garam masala toe en bak 3 minuten. Voeg de boerenkool-spinaziepuree met een scheutje water toe en kook 5 minuten.
  • 3 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de tofu goudbruin. Voeg toe aan de boerenkool-spinaziecurry.
  • 4 Kook de rijst met de overige kurkuma. Voeg daarna de overige garam masala toe en meng goed. Roer de room door de curry en serveer de curry met de rijst. Garneer met de peterselie.

bereidingstip

Deze curry bevat extra veel ijzer, magnesium, kalium en vitamines A, B1, B2, C en K. . Vervang de rijst in dit recept door bloemkoolrijst voor een koolhydraatarme maaltijd.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté