4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Boerenkoolgratin met parmezaan

Boerenkoolgratin met parmezaan

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels broodkruim

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

45 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de boerenkool in een grote kom, schenk er kokend water over en laat 3 minuten staan. Giet af en houd apart.
  • 2 Verhit de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer door. Voeg vervolgens in een dun straaltje de melk al roerend toe.
  • 3 Laat circa 8 minuten inkoken tot een egale, romige saus. Voeg de mosterd, knoflook, een mespunt nootmuskaat en tweederde van de kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de boerenkool over een ovenschaal en roer de saus erdoorheen. Meng de broodkruimels met de olijfolie en de rest van de kaas en strooi over de boerenkool. Bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin.

bereidingstip

Dit recept is trouwens ook erg lekker met geblancheerde spinazie.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 21 gram