4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Boerenkoollasagne met drie kazen

Boerenkoollasagne met drie kazen

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

400 gram ricotta
6 lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

200 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 2 Verhit de olijfolie en bak hierin de prei en knoflook. Voeg de boerenkool toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de room toe en gaar 5 minuten verder.
  • 3 Schep een laagje van het groentemengsel in de ovenschaal. Leg 3 lasagnebladen erop gevolgd door een derde deel van de ricotta, blauwe kaas en Parmezaanse kaas.
  • 4 Verdeel de helft van het overige groentemengsel erover, verdeel de helft van de overige kazen erover en dek weer af met 3 lasagnebladen.
  • 5 Verdeel de rest van het groentemengsel en de kaas erover. Bak de lasagne in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Italiaans wit als Pirovano Pinot Grigio gaat prima samen met de lasagne, roodliefhebbers kiezen hierbij voor Pirovano Nero d’Avola.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté