4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Boerenkoolsalade met geroosterde wortel en couscous

Boerenkoolsalade met geroosterde wortel en couscous

ingrediënten


25 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

300 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels appelazijn
1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 blik kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

200 gram wortels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Rasp of snijd de wortels in heel dunne reepjes (julienne). Meng de wortel met de koriander en 1 eetlepel olijfolie en rooster op de bakplaat in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  • 3 Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en voeg de couscous toe. Bak al roerend tot de couscous goudbruin van kleur is. Voeg de bouillon en rozijnen toe en laat afgedekt circa 10 minuten wellen.
  • 4 Meng de couscous met de wortel, kikkererwten, sinaasappelrasp en -sap, azijn en zonnebloempitten. Schep de boerenkool erdoor en bestrooi de salade met de koriander.

wijnadvies

Bij deze salade is ook in het glas groen een aanrader: Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 19 gram