uitdagend
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Boerenkoolsamosa’s met koriandermayonaise

Boerenkoolsamosa’s met koriandermayonaise

ingrediënten


25 min
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 pak filodeeg

dit product is niet beschikbaar

75 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel garam masala

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

theelepel mosterdzaad

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kook de aardappels gaar en pureer ze glad. Verhit intussen de olie en bak hierin de ui en specerijen geurig.
  • 2 Voeg de boerenkool toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de aardappelpuree toe en meng goed.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de vellen filodeeg in vierkantjes.
  • 4 Leg een stuk deeg op het werkvlak en bestrijk met olie. Leg 1 eetlepel vulling linksonder op het filodeeg en vouw de punt linksonder over de vulling tot het midden.
  • 5 Klap alles dubbel naar boven, dan van links naar rechts en dan de puntjes erover. Herhaal dit tot deeg en vulling op zijn.
  • 6 Leg de samosa’s op de bakplaat en bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Pureer intussen de koriander met de mayonaise, limoenrasp en -sap.
  • 7 Serveer de warme samosa’s direct met de koriandermayonaise of warm ze later nogmaals op in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 155 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels