4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Boerenkoolschotel met zoete aardappel en makreel

Boerenkoolschotel met zoete aardappel en makreel

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 gestoomde makreel
1 eetlepel sambal

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 middelgrote ui
100 gram gerookte ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

400 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

300 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leg alle aardappelblokjes in een pan en giet er water op zodat ze net onder staan. Voeg zout toe en leg de boerenkool erop. Kook met het deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Bak intussen de spekblokjes helemaal uit. Neem ze uit de pan en fruit de ui in het bakvet in circa 5 minuten glazig.
  • 3 Voeg de knoflook toe en fruit nog een paar minuten.
  • 4 Voeg de ketjap en sambal toe en roer de makreel en spekjes erdoor. Warm enkele minuten mee.
  • 5 Giet de aardappels en boerenkool af en stamp grof met de boter. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Serveer de boerenkoolschotel met de makreel en bestrooi met sesamzaad.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 26 gram