4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram witte kaas

dit product is niet beschikbaar

500 gram Fijngesneden boerenkool
250 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

750 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

100 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Doe de rozijnen in een kom, schenk er kokend water over en laat staan tot gebruik.
  • 2 Schil intussen alle aardappelen en snijd in stukken van 4 cm. Kook ze in 15-18 min. gaar. Giet af, maar vang een kopje kook water op. Doe de aardappelen terug in de pan, voeg een scheutje kookwater toe en stamp met een pureestamper tot een smeuïge puree.
  • 3 Verhit intussen 2 el olijfolie in een wok en roerbak de boerenkool in 10 min. op de hoogste stand beetgaar. Schep de boerenkool door de puree en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Giet de rozijnen af. Verdeel de stamppot over borden, verkruimel de kaas erover en bestrooi met de rozijnen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 432 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 12 gram