4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Boerenomelet met brie

Boerenomelet met brie

ingrediënten


25 min
4 personen
grof bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram brie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kookroom

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

200 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

300 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steeltjes fijn.
  • 2 Kook de broccoli en sugarsnaps circa 3 minuten, giet af en spoel er koud water over.
  • 3 Bak de spekblokjes in een droge, hete wok en schep ze uit de pan.
  • 4 Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak hierin de broccoli, sugarsnaps en paddenstoelen circa 2 minuten.
  • 5 Schep de spekjes erdoor en houd even warm.
  • 6 Meng de eidooiers met melk, zout en peper.
  • 7 Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten stijf met een snufje zout.
  • 8 Spatel het dooiermengsel erdoor.
  • 9 Verhit de rest van de olie in 2 pannen en schenk het eimengsel erin.
  • 10 Bak de omeletten in 2-3 minuten aan de onderkant goudbruin.
  • 11 Verdeel de brie en het groentemengsel over één helft en klap ze dicht.
  • 12 Bestrooi met de Parmezaanse kaas en serveer met bruinbrood.

bereidingstip

Zet de omeletten voor het serveren onder een hete ovengrill zodat de Parmezaanse kaas licht gratineert.. Vervang de spekblokjes door reepjes rauwe ham.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 38 gram