4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
home recepten Boerensalade met croutons en geitenkaas

Boerensalade met croutons en geitenkaas

ingrediënten


25 min
4 personen
8 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rodewijnazijn
1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

3 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse oregano

dit product is niet beschikbaar

24 zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

300 gram romatomaten

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de broodblokjes over een bakplaat. Meng de olijfolie met de helft van de knoflook en sprenkel dit over het brood. Bak de croutons 7-8 minuten middenin de oven en laat afkoelen.
  • 2 Doe de sla in een schaal. Meng de tomaten, komkommer, ui, olijven, oregano, zout en peper door de broodblokjes.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing met de rest van de knoflook, zout en peper. Schep deze dressing door de groenten en verdeel dit over de sla.
  • 4 Bestrooi de salade met de geitenkaas.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté