4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel allesbinder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

20 zilveruitjes

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

500 gram rosbief

dit product is niet beschikbaar

100 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de boter in een braadpan, bak hierin in ca. 2 minuten de spekblokjes en schep ze uit de pan.
  • 2 Bak de rosbiefblokjes 3 minuten in het bakvet en schep ze ook uit de pan.
  • 3 Voeg de rest van de boter toe en bak de champignons, de sjalotjes en de zilveruitjes even mee. Roer de tomatenpuree en daarna de bloem erdoor. Bak zachtjes 2 minuten.
  • 4 Giet de wijn en de bouillon erbij en voeg peper, zout, tijm en laurier toe. Stoof zachtjes 5 minuten. Schep de spekblokjes en vleesblokjes erdoor en verwarm nog 15 minuten.
  • 5 Bind de saus met maïzena of allesbinder. Lekker met sperziebonen en rijst.

wijnadvies

De beste disgenoot is een rode Bourgogne of Bourgogne Pinot Noir. Of laat de keuze op een Mâcon Supérieur vallen. Of op een stevige, frisse Beaujolais, liefst één van de tien crus (14-16°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté