4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Boeuf Bourguignon met kastanjechampignons

Boeuf Bourguignon met kastanjechampignons

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram sjalotjes
250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 pot vleesfond
375 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels bloem
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

150 gram magere spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

800 gram runderlappen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de arachideolie en 50 gram boter in een braadpan en bak hierin het vlees in 2 delen op een hoge stand lichtbruin. Schep het vlees uit de pan en bak de spekreepjes in het bakvet in circa 5 minuten krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keu­kenpapier.
  • 2 Fruit de ui, wortel en knoflook 3­-4 minuten. Schep de bloem erdoor en bak 3 minuten mee. Voeg het vlees, de wijn, fond, tijm en laurier toe en breng aan de kook. Giet eventueel een scheutje water erbij zodat het vlees onderstaat. Laat afgedekt 2,5 uur stoven en roer af en toe om.
  • 3 Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de champignons en sjalot in 5 minuten lichtbruin. Verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes uit de pan. Voeg de spekreepjes, champignons en sjalot toe en stoof zonder deksel nog 20-­30 minuten op een lage stand. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie. Lekker met sperziebonen en aardappels of rijst.

bereidingstip

Gebruik in dit recept een wijn uit de Bourgogne en serveer dezelfde wijn bij het gerecht. . Vervang 100 gram sjalot door zilveruitjes. ­ . Voeg de rasp van 1 sinaasappel toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 52 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté