4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Boeuf bourguignon met rijst

Boeuf bourguignon met rijst

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

1 portie Boeuf bourguignon

  • 1 Verwarm de boeuf bourguignon op de middelhoge stand.
  • 2 Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen in 8 min. in water met zout beetgaar.
  • 3 Snipper intussen de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui met de kruiden in 3 min. zacht en glazig op een middelhoge stand. Giet de sperziebonen af en voeg ze toe aan de ui. Schep goed om. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de peterselie fijn.
  • 4 Serveer de boeuf bourguignon met de rijst en de sperziebonen. Bestrooi met peterselie.

bereidingstip

Liever koolhydraatarm? Vervang de rijst door bloemkoolrijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1149 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 48 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst