4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Boeuf bourguignon uit de snelkookpan

Boeuf bourguignon uit de snelkookpan

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter vleesfond
400 milliliter volle rode wijn

dit product is niet beschikbaar

3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 pot zilveruitje

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 gram winterpenen

dit product is niet beschikbaar

1 bakje kastanjechampignon

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

800 gram runderriblappen
75 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

200 gram magere spekreepjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

multicooker met snelkookfunctie

snelkookpan

  • 1 Bak het spek in de multicooker of snelkookpan in 50 g roomboter krokant. Schep eruit en laat het bakvet in de pan.
  • 2 Breng intussen het vlees op smaak met zout en peper en bak in 2 delen in het bakvet lichtbruin. Schep eruit en voeg de rest van de roomboter toe. Bak de ui, champignons, peen en knoflook 5 min. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee.
  • 3 Voeg het vlees, spek, de zilveruitjes, laurierblaadjes, tijm, wijn en fond toe en roer door. Zorg dat het vlees net onder staat. Voeg eventueel wat extra wijn of water toe.
  • 4 Doe het deksel op de pan, zet de multicooker op de snelkookfunctie en bereid in 1 uur of volgens de gebruiksaanwijzing. Of breng de snelkookpan op de warmtebron aan de kook en laat het vlees op een lage stand 1 uur garen, als de pan op druk is.
  • 5 Laat de pan volgens de gebruiksaanwijzing afkoelen en haal dan de druk eraf. Verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes en bestrooi met peterselie.

bereidingstip

Lekker met aardappelpuree.. Je kunt dit gerecht ook in een braadpan bereiden. Bereid stap 1 t/m 3 in een braadpan, breng aan de kook en laat in 3 uur, met het deksel schuin op de pan, zachtjes stoven. Roer regelmatig.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 745 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 53 gram