online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Boeuf Provençale

Boeuf Provençale

ingrediënten

50 gram boter

1 eetlepel olijfolie

125 gram mager gerookt spek

1 kilogram runderriblap

2 uien

6 sjalotjes

1 winterwortel

2 teentjes knoflook

1 rode paprika

2 eetlepels bloem

375 milliliter rode wijn

400 milliliter vleesfond

2 eetlepels verse Provençaalse kruiden

2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden

250 gram kastanjechampignons

100 gram groene olijven met piment

100 gram groene olijven


  • 1 Verhit de boter en de olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekblokjes licht krokant. Schep ze uit de pan.
  • 2 Bak het rundvlees rondom bruin in het bakvet. Schep het uit de pan bij de spekjes.
  • 3 Roerbak de ui, winterwortel, knoflook en paprika 2 minuten en schep de bloem erover. Giet de wijn en de fond erbij en verwarm even.
  • 4 Voeg het vlees weer toe met de Provençaalse kruiden. Stoof met deksel op de pan minimaal 2 uur of tot het vlees zacht is. Voeg het laatste half uur de kastanjechampignons en de olijven toe.

wijnadvies

Hier hoort een rode Provence wijn, maar een rode Roussillon, Rhône of Ventoux zal zich ook prima thuis voelen!


voedingswaarde

energie 815 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 61 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier