4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Boeuf Provençale

Boeuf Provençale

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven met piment

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter vleesfond
375 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

6 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram runderriblap

dit product is niet beschikbaar

125 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter en de olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekblokjes licht krokant. Schep ze uit de pan.
  • 2 Bak het rundvlees rondom bruin in het bakvet. Schep het uit de pan bij de spekjes.
  • 3 Roerbak de ui, winterwortel, knoflook en paprika 2 minuten en schep de bloem erover. Giet de wijn en de fond erbij en verwarm even.
  • 4 Voeg het vlees weer toe met de Provençaalse kruiden. Stoof met deksel op de pan minimaal 2 uur of tot het vlees zacht is. Voeg het laatste half uur de kastanjechampignons en de olijven toe.

wijnadvies

Hier hoort een rode Provence wijn, maar een rode Roussillon, Rhône of Ventoux zal zich ook prima thuis voelen!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 815 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 61 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip