gemiddeld
40 min.
tussendoortje
recepten Bokkenpootjes

Bokkenpootjes

ingrediënten


40 min
300 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

300 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

150 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

125 gram blanke amandelen
375 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram eiwitten

benodigdheden

2 spuitzakken

bakplaat met bakpapier

  • 1 Begin met de vulling. Verwarm het vanillemerg met de slagroom tegen de kook aan.
  • 2 Smelt de witte chocolade erin. Laat de vulling afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 170ºC.
  • 4 Klop de eiwitten luchtig in een vetvrije kom. Voeg 225 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf is.
  • 5 Spatel de rest van de suiker, het amandelmeel en de bloem erdoor. Schep dit beslag in een spuitzak.
  • 6 Spuit op de bakplaat circa 24 strookjes beslag van 8-10 cm lang. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak 18-20 minuten in het midden van de oven.
  • 7 Neem het bakpapier met de koekjes van de bakplaat en laat afkoelen.
  • 8 Schep de vulling uit de koelkast in een spuitzak. Spuit een streep vulling op de helft van de koekjes en leg steeds een tweede koekje erop.
  • 9 Smelt de pure chocolade 1-2 minuten in de magnetron op 400 Watt. Dip de uiteinden van de koekjes in de chocolade en laat uitharden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 11 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier