4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
recepten Bolinho de bacalhau

Bolinho de bacalhau

ingrediënten


40 min
4 personen
1 liter arachideolie
2 eieren
1 groene peper
1 rode peper
1 bosje platte peterselie
1 sjalot
citroen
250 gram witvisfilets
300 gram kruimige aardappels

  • 1 Kook de aardappels gaar met een snuf zout en pureer ze.
  • 2 Bestrooi de vis royaal met zout en bedruppel met wat citroensap. Pocheer de vis circa 10 minuten in een pan water op een lage stand totdat hij gaar is. Laat uitlekken en pluk de vis uit elkaar.
  • 3 Schep de vis met de aardappelpuree, sjalot, peterselie en rode peper goed door elkaar en breng op smaak met nog wat citroensap.
  • 4 Roer de eieren er beetje bij beetje doorheen tot het mengsel glad, maar stevig genoeg is om er koekjes ter grootte van een ei van te vormen.
  • 5 Leg de koekjes op bakpapier en laat ze circa 1 uur opstijven in de diepvries.
  • 6 Verhit de olie tot 180°C en frituur de koekjes steeds met 4 stuks tegelijk. Laat uitlekken en serveer warm met een pikante (chili)dipsaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 15 gram
recalls Daily Chef andijvie stamppot met gehaktballetjes,Bio hapje appel perzik banaan 6+, Chefaid nylon bakspatel, Brabantse Metworst, Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier