1 personen
eenvoudig
15 min.
lunch
home recepten Bolletje appel en ei met yoghurtshake

Bolletje appel en ei met yoghurtshake

ingrediënten


15 min
1 personen
50 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bosvruchtenjam

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel aardbeienjam

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 banaan

dit product is niet beschikbaar

kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 augurk

dit product is niet beschikbaar

1 stukje komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

1 bruin broodje

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

blender

  • 1 Kook het ei hard. Snijd een kapje van het broodje. Hol het broodje iets uit en bewaar het broodkruim voor paneermeel.
  • 2 Pel het ei en snijd het in kleine blokjes met behulp van een eiersnijder. Snijd de appel in kwarten. Verdeel 1 appelpartje in kleine blokjes en stop de andere partjes in de lunchtrommel.
  • 3 Schep het ei, de appelblokjes, komkommer, mayonaise en kerriepoeder naar smaak met zout en peper door elkaar. Vul het broodje met dit mengsel en stop in een lunchtrommel.
  • 4 Pureer de ingrediënten voor de yoghurtshake met een staafmixer of in een blender. Schenk de drank in een goed afsluitbare beker.

bereidingstip

Voeg aan de lunchtrommel wat tomaatjes en witte druiven toe.. Liever een zoete sandwich? Besmeer 2 sneetjes bruinbrood met pindakaas, jam of honing en leg plakjes banaan ertussen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 21 gram