4 personen
eenvoudig
40 min.
bijgerecht
recepten Bolognesesaus met rode wijn

Bolognesesaus met rode wijn

ingrediënten


40 min
4 personen
1 runderbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

2 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter volle rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm
1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

winterwortel

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

400 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie in een grote pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien toe en laat al roerbakkend in circa 5 minuten goudbruin bakken.
  • 2 Roer de groenteblokjes, gedroogde kruiden en knoflook erdoor en bak nog enkele minuten.
  • 3 Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even om te ontzuren. Giet dan de wijn erbij en laat op middelhoge stand iets inkoken.
  • 4 Voeg tomaten en bouillontablet toe en laat met het deksel op de pan nog 20-30 minuten zachtjes pruttelen tot de saus dikker is. Breng verder op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Lekker met spaghetti of als basissaus voor een lasagne.

wijnadvies

Kan natuurlijk eenvoudig en smakelijk op zijn Italiaans: met onze rode Italiaanse Landenwijn. Maar de bolognesesaus een nog internationaler tintje geven kan ook. Met Koopmanskloof Fairtrade Cabernet Sauvignon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 21 gram