6 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Bombe Alaska

Bombe Alaska

ingrediënten


35 min
6 personen
pistachenoten
100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

1 pot bosvruchtenjam

dit product is niet beschikbaar

1 pot abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

1 chocoladecake

dit product is niet beschikbaar

1 roombotercake

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter chocolade-ijs

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter aardbeienijs

dit product is niet beschikbaar

1 liter vanilleroomijs

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bolvormige kom

vershoudfolie

  • 1 Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de suiker toe.
  • 2 Verhit de ovengrill of gebruik een gasbrandertje. Neem de kom met ijs uit de diepvries en verwijder het folie. Keer de kom op een ovenvaste schaal of bord en trek de rest van het folie eraf.
  • 3 Verdeel het eiwitmengsel met een vork over de bol. Zet de bombe niet te dicht onder de ovengrill (of gebruik de brander) en brand het eiwitschuim licht goudbruin. Let goed op, dit gaat snel!
  • 4 Garneer met pistachenootjes of bakparels. Serveer de bombe Alaska direct en snijd er punten uit.

wijnadvies

San Lucar Cream Sherry of Sealord Tawny Port.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1000 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 145 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté