4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, klein gerecht, brunch, voorgerecht, bijgerecht
home recepten Bonen-venkelsalade met ham en basilicumolie

Bonen-venkelsalade met ham en basilicumolie

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

250 gram gekookte hamreepjes

dit product is niet beschikbaar

1 blik cannelliniboon
bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen

  • 1 Schep de venkel, rode peper, rucola, peterselie, bonen en ham door elkaar.
  • 2 Pers 1 citroen uit en snijd de andere citroen in partjes. Meng de ingrediënten voor de basilicumolie met het citroensap, zout en peper.
  • 3 Meng de salade met de kruidenolie en schep in 4 kopjes. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en garneer met een partje citroen.

bereidingstip

Vervang de cannellinibonen in dit recept door witte bonen.. Neem in plaats van gekookte ham eens rauwe ham of gerookte kipfilet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 27 gram