gemiddeld
30 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Bonenballetjes met amandel en spicy mangodip

Bonenballetjes met amandel en spicy mangodip

ingrediënten


30 min
zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 potje mangochutney

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram bruine bonen

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Pureer de bonen niet helemaal fijn en meng de amandelen, ui, rozijnen, kokos, zout en peper erdoor. Vorm van dit mengsel balletjes ter grootte van een bitterbal.
  • 3 Meng het paneermeel met het sesamzaad, haal de balletjes hierdoor en druk goed aan. Leg de bonenballetjes even in de koelkast of diepvries zodat ze wat steviger worden.
  • 4 Maak intussen de dip: meng de mangochutney met de rode peper, honing en eventueel een scheutje olie. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de bonenballetjes in circa 5 minuten goudbruin.

bereidingstip

Vervang de amandelen in dit recept door pinda’s.. Gebruik voor de dip abrikozenjam in plaats van mangochutney.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 6 gram