1 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Bonenburger

Bonenburger

ingrediënten


25 min
1 personen
4 eetlepels kaas

dit product is niet beschikbaar

24 tortillachips

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

4 bruine broodjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

verse koriander

dit product is niet beschikbaar

bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels tacosaus

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën maisbroden

dit product is niet beschikbaar

400 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maak 4 vegetarische burgers van de kidneybonen, fijngemalen met de maisboterhammen, lente-/ bosuitjes, eidooier, 1 eetlepel tacosaus, komijnpoeder, ½ bosje koriander, zout en peper. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • 2 Beleg de bruine (zaden)broodjes met ijsbergsla, elk een eetlepel tacosaus en enkele tortillachips.
  • 3 Serveer met geraspte kaas en wat blaadjes koriander.

bereidingstip

Je kunt de burgers ook grillen in de grillpan of barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect. . Of gaar de hamburgers in de oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 18 gram