voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Bonenburger met chilimayo

Bonenburger met chilimayo

ingredi├źnten

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie

1 ui

1 teentje knoflook

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

mespunt kurkuma

mespunt kerriepoeder

100 gram kastanjechampignons

400 gram rode bonen

50 gram tortillachips

75 gram broodkruim

tabasco

bloem

4 eetlepels mayonaise

2 eetlepels chilisaus

1 handje rucola

1 handje veldsla

4 pitabroodjes


  • 1 Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 2 Voeg de specerijen en champignons toe en bak op een lage stand tot het mengsel zacht maar niet droog is.
  • 3 Doe de bonen in een kom, prak ze licht met een vork en voeg het paddenstoelenmengsel, tortillachips, broodkruim en tabasco naar smaak toe. Voeg als het mengsel te vochtig is iets meer broodkruim toe.
  • 4 Vorm met bebloemde handen 4 burgers en bak ze in de rest van de olie 2-3 minuten per kant.
  • 5 Meng de mayonaise met de chilisaus. Serveer de burgers met rucola of veldsla in de pitabroodjes met chilimayo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 14 gram