4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Bonenburger met tomatenrijst

Bonenburger met tomatenrijst

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

1 handje veldsla

dit product is niet beschikbaar

1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels chilisaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

hete pepersaus

dit product is niet beschikbaar

75 gram fijn broodkruim

dit product is niet beschikbaar

50 gram tortillachips

dit product is niet beschikbaar

400 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

100 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst met de gezeefde tomaten en bouillon.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de specerijen en champignons toe en bak op een lage stand tot het mengsel zacht, maar niet droog is.
  • 3 Doe de bonen in een kom, prak ze licht met een vork en voeg het paddenstoelenmengsel, tortillachips, broodkruim en pepersaus naar smaak toe (voeg als het mengsel te vochtig is iets meer broodkruim toe). Vorm met bebloemde handen 4 burgers en bak ze in de rest van de olie 2-3 minuten per kant.
  • 4 Meng de mayonaise met de chilisaus. Serveer de burgers op de sla met de chilimayo.
  • 5 Bestrooi de tomatenrijst met de koriander en serveer erbij.

bereidingstip

Deze Mexicaanse bonenburgers smaken ook heel lekker tussen een (mais)bolletje. Besmeer de broodjes met sla en de chilimayo en leg de burgers erop. Geef er dan in plaats van tomatenrijst of een portie friet een handje tortillachips bij. Extra lekker maak je die zo: gratineer ze met wat geraspte kaas en guacamole onder de hete ovengrill en bestrooi met paprikapoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 700 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 18 gram