- 1 Kook de rijst met de gezeefde tomaten en bouillon.
- 2 Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de specerijen en champignons toe en bak op een lage stand tot het mengsel zacht, maar niet droog is.
- 3 Doe de bonen in een kom, prak ze licht met een vork en voeg het paddenstoelenmengsel, tortillachips, broodkruim en pepersaus naar smaak toe (voeg als het mengsel te vochtig is iets meer broodkruim toe). Vorm met bebloemde handen 4 burgers en bak ze in de rest van de olie 2-3 minuten per kant.
- 4 Meng de mayonaise met de chilisaus. Serveer de burgers op de sla met de chilimayo.
- 5 Bestrooi de tomatenrijst met de koriander en serveer erbij.
bereidingstip
Deze Mexicaanse bonenburgers smaken ook heel lekker tussen een (mais)bolletje. Besmeer de broodjes met sla en de chilimayo en leg de burgers erop. Geef er dan in plaats van tomatenrijst of een portie friet een handje tortillachips bij. Extra lekker maak je die zo: gratineer ze met wat geraspte kaas en guacamole onder de hete ovengrill en bestrooi met paprikapoeder.