5 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Bonenkoeken met mango-komkommerroom en korianderrijst

Bonenkoeken met mango-komkommerroom en korianderrijst

ingrediënten


25 min
5 personen
200 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

250 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels broodkruim

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

800 gram zwarte bonen

dit product is niet beschikbaar

2 groene pepers

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de ingrediënten voor de mango-komkommerroom.
  • 2 Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook, bosui en groene pepers.
  • 3 Schep, van de warmtebron af, de uitgelekte bonen, iets plat gedrukt, de komijn en de aardappelrasp erdoor.
  • 4 Kluts de eieren met zout in een kom. Voeg het bonenmengsel met het broodkruim toe en vorm er 10 ballen van.
  • 5 Verwarm de ovengrill. Druk de ballen op een ingevette bakplaat plat en maak er ronde koeken van. Zet ze 8-10 minuten minimaal 10 cm onder de grill. Draai ze om en gril nog 2-3 minuten.
  • 6 Kook intussen de rijst en schep er de koriander en tomatenblokjes door.
  • 7 Serveer de bonenkoeken met de korianderrijst en de mango-komkommerroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 19 gram