4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Bonensalade met bloemkool en knolselderij

Bonensalade met bloemkool en knolselderij

ingrediënten


20 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

150 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

400 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

300 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de bloemkool en knolselderij met de oregano en paprikapoeder en verdeel over een bakplaat. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met de helft van de olijfolie. Rooster circa 25 minuten in het midden van de oven. Schep de laatste 10 minuten de kidneybonen erdoor.
  • 2 Verdeel de rucola over 4 borden. Besprenkel de avocado met 2 eetlepels citroensap. Meng de rest van het citroensap en de overige olijfolie met de honing en mosterd tot een dressing.
  • 3 Verdeel het groentemengsel over de rucola. Leg de avocado erop, bestrooi met de feta en giet de dressing erover. Bestrooi met de bosui.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 18 gram