4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, bijgerecht, tussengerecht
home recepten Bonensalade met groenekruidendressing

Bonensalade met groenekruidendressing

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vleesbouillon
3 eetlepels kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

400 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar

400 gram borlottibonen
200 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de sperziebonen en tuinbonen in 8 minuten beetgaar. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de peultjes toe.
  • 2 Giet de bonen af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • 3 Meng alle ingredienten voor de dressing.
  • 4 Meng alle bonen, peultjes en tomaten met de dressing door elkaar.
  • 5 Verdeel de rucola over borden. Schep de bonensalade erop en verdeel de kaas erover. Lekker met focacciabrood.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté