4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Bonensalade met mais en chilidressing

Bonensalade met mais en chilidressing

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels chilisaus

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter rodewijnazijn
2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

tortillachips

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 blik cannelliniboon
1 blik zwarte bonen

dit product is niet beschikbaar

300 gram mais

dit product is niet beschikbaar

300 gram mais

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de mais 2-3 minuten, giet af en spoel er koud water over.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de bonen, mais, paprika en dressing door elkaar.
  • 3 Bestrooi de bonensalade met de ui en koriander. Serveer met tortillachips.

bereidingstip

Vervang de zwarte bonen in dit recept door kidneybonen en de cannellinibonen door witte bonen.. Neem blokjes tomaat in plaats van paprika.. <h4>Welke bonen gebruik je het beste voor deze salade?</h4>Voor deze salade zijn kidneybonen het meest geschikt. Ze hebben een stevige structuur en passen goed bij de zoete mais en pittige dressing. Ook zwarte bonen of een mix van bonen kan prima.<br><h4>Hoe pittig is de chilidressing?</h4>De chilidressing is licht tot middelmatig pittig. Hij geeft vooral warmte en smaak, zonder te overheersen. Je kunt de pittigheid makkelijk aanpassen door meer of minder chili te gebruiken.<br><h4>Hoe maak ik de salade frisser van smaak?</h4>Voeg extra limoensap of citroensap toe voor meer frisheid. Ook verse kruiden zoals koriander of peterselie doen het goed. Een beetje komkommer of paprika maakt de salade nog lichter.<br><h4>Kan ik de bonensalade van tevoren maken?</h4>Ja, deze bonensalade kun je prima van tevoren maken. In de koelkast blijft hij 1 tot 2 dagen goed. De smaken trekken dan zelfs nog beter in.

wijnadvies

Bij deze Mexicaanse bonensalade past heel goed een Spaanse rosé van Vega Libre.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 14 gram