- 1 Kook de mais 2-3 minuten, giet af en spoel er koud water over.
- 2 Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de bonen, mais, paprika en dressing door elkaar.
- 3 Bestrooi de bonensalade met de ui en koriander. Serveer met tortillachips.
bereidingstip
Vervang de zwarte bonen in dit recept door kidneybonen en de cannellinibonen door witte bonen.. Neem blokjes tomaat in plaats van paprika.. <h4>Welke bonen gebruik je het beste voor deze salade?</h4>Voor deze salade zijn kidneybonen het meest geschikt. Ze hebben een stevige structuur en passen goed bij de zoete mais en pittige dressing. Ook zwarte bonen of een mix van bonen kan prima.<br><h4>Hoe pittig is de chilidressing?</h4>De chilidressing is licht tot middelmatig pittig. Hij geeft vooral warmte en smaak, zonder te overheersen. Je kunt de pittigheid makkelijk aanpassen door meer of minder chili te gebruiken.<br><h4>Hoe maak ik de salade frisser van smaak?</h4>Voeg extra limoensap of citroensap toe voor meer frisheid. Ook verse kruiden zoals koriander of peterselie doen het goed. Een beetje komkommer of paprika maakt de salade nog lichter.<br><h4>Kan ik de bonensalade van tevoren maken?</h4>Ja, deze bonensalade kun je prima van tevoren maken. In de koelkast blijft hij 1 tot 2 dagen goed. De smaken trekken dan zelfs nog beter in.
wijnadvies
Bij deze Mexicaanse bonensalade past heel goed een Spaanse rosé van Vega Libre.