4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Bonensalade met mais en chilidressing

Bonensalade met mais en chilidressing

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels chilisaus
theelepel chilipoeder
theelepel komijnpoeder (djinten)
1 teentje knoflook
75 milliliter rodewijnazijn
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels limoensap
100 milliliter olijfolie
tortillachips
bosje koriander
1 rode ui
1 rode paprika
1 blik cannelliniboon
1 blik zwarte bonen
300 gram mais
300 gram mais

  • 1 Kook de mais 2-3 minuten, giet af en spoel er koud water over.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de bonen, mais, paprika en dressing door elkaar.
  • 3 Bestrooi de bonensalade met de ui en koriander. Serveer met tortillachips.

bereidingstip

Vervang de zwarte bonen in dit recept door kidneybonen en de cannellinibonen door witte bonen.. Neem blokjes tomaat in plaats van paprika.

wijnadvies

Bij deze Mexicaanse bonensalade past heel goed een Spaanse rosé van Vega Libre.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 14 gram
recalls Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Mini pistolets, Schoof duo baguette wit 300g, Baguettes wit duo / Pistolet meergranen / Pistolets wit, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier