4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Bonenstoof met spekjes en salie

Bonenstoof met spekjes en salie

ingrediënten


20 min
4 personen
4 handperen

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelpartjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

8 blaadjes verse salie
250 gram magere spekreepjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan lichtbruin en krokant. Schep ze uit de pan.
  • 2 Hak de helft van de salieblaadjes en zet apart.
  • 3 Schep de overige salieblaadjes, sperziebonen, aardappelpartjes en bouillon in een pan. Breng aan de kook en kook zachtjes 6-7 minuten.
  • 4 Voeg de partjes peer toe en stoof nog 3-4 minuten.
  • 5 Schep de spekblokjes erdoor. Bestrooi de bonenstoof voor het serveren met de gehakte salie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 16 gram