4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, bijgerecht
recepten Bonte bonensalade

Bonte bonensalade

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel witte wijnazijn
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels verse peterselie
1 gele paprika
250 gram cherry-/kerstomaatjes
350 gram witte bonen
2 sjalotjes
1 eetlepel olijfolie

  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing en schep de sjalotjes met bakvet erdoor.
  • 3 Schep de bonen, kerstomaten, paprikablokjes en peterselie door elkaar. Spatel de dressing erdoor.

wijnadvies

Perfect met droge witte huiswijn. Open ook rustig een fles witte J.L. Cevenne. Eveneens aan te bevelen zijn de Sauvignon Blancs van Jean Sablenay, Danie de Wet, Berg Schaduw of Indomita.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 6 gram
recall Sandwich gehakt, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier