voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, bijgerecht
recepten Bonte bonensalade

Bonte bonensalade

ingrediënten

1 eetlepel olijfolie

2 sjalotjes

350 gram witte bonen

250 gram cherry-/kerstomaatjes

1 gele paprika

2 eetlepels verse peterselie

4 eetlepels olijfolie

1 eetlepel witte wijnazijn

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel kappertjes


  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing en schep de sjalotjes met bakvet erdoor.
  • 3 Schep de bonen, kerstomaten, paprikablokjes en peterselie door elkaar. Spatel de dressing erdoor.

wijnadvies

Perfect met droge witte huiswijn. Open ook rustig een fles witte J.L. Cevenne. Eveneens aan te bevelen zijn de Sauvignon Blancs van Jean Sablenay, Danie de Wet, Berg Schaduw of Indomita.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 6 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier