4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Bonte bonensalade met tonijn

Bonte bonensalade met tonijn

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel munt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

kropsla

dit product is niet beschikbaar

eikenbladsla

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes tonijn

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

400 gram zwarte bonen

dit product is niet beschikbaar

400 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

400 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de wortel in 4-5 minuten beetgaar. Giet af en spoel er koud water over.
  • 2 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Meng de wortel met de bonen, ui en tonijn. Meng citroenrasp, -sap en de dressing erdoor.
  • 4 Verdeel de sla over borden of een schaal en schep de bonensalade erop. Verdeel de geitenkaas erover.
  • 5 Lekker met bruin stokbrood.

bereidingstip

Vervang de tonijn in dit recept door sardines.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 39 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté