4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Bonte groentengratin met boerenkaas

Bonte groentengratin met boerenkaas

ingrediënten


25 min
4 personen
125 gram boerenkaas
2 eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 puntpaprika’s
2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de ovenschaal in met de olie. Snijd de courgettes in plakjes van ½ cm. Snijd de uien in dunne ringen en de paprika’s in ringen van ½ cm. Snijd de tomaten in dunne plakjes.
  • 2 Zet de plakjes groente en aardappel rechtop in de ovenschaal, in 3 cirkels. Werk vanaf de rand van de schaal naar binnen.
  • 3 Klop de eieren los met de kookroom. Snijd de knoflook fijn en voeg met de kruiden, naar smaak, toe. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het roommengsel gelijkmatig over de groenten en bestrooi met de kaas.
  • 4 Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de gratin 25 min. in het midden van de oven. Haal de folie eraf en bak nog 20-25 min. gaar en tot de kaas mooi goudgeel gegratineerd is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 14 gram