4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Bonte groentengratin met boerenkaas

Bonte groentengratin met boerenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 grote winterwortel
2 courgettes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de groenteplakken en aardappelschijfjes dakpansgewijs in cirkels over de ovenschaal.
  • 2 Meng de kookroom met het ei, de knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper. Giet dit mengsel over de groenten en bestrooi met de kaas. Bak de gratin circa 30 minuten in het midden van de oven.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. Serveer deze gratin bij een (vegetarische) schnitzel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels