- 1 Rooster de amandelschaafsel licht in een droge, hete koekenpan en houd apart. Snijd de biet doormidden. Schaaf de biet met een mandoline of keukenmachine op de dunste stand.
- 2 Klop een dressing van de honing, mosterd, het sinaasappelsap, rodewijnazijn en noten- of olijfolie.
- 3 Meng de geschaafde biet met de helft van de dressing. Schep met 2 dessertlepeltjes kleine bolletjes van de geitenkaas en rol de bolletjes door het maanzaad.
- 4 Halveer de courgette in de lengte en schaaf met de mandoline op de dunste stand. Maak de blaadjes van het stronkje witlof los. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakken.
- 5 Meng de courgette in een kom met de witlof, appel en granaatappelpitjes. Voeg de biet toe en verdeel over 4 grote borden. Bedruppel met de rest van de dressing. Garneer met de bolletjes geitenkaas en amandelen.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Met deze bonte salade kun je alle kanten op. Schenk het liefst de I Am Pinot Grigio Rosé. Lekker bij de geitenkaas, maar ook bij de bietjes.