4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Bonte salade met geitenkaas en honingdressing

Bonte salade met geitenkaas en honingdressing

ingrediënten


25 min
4 personen
1 granaatappel

dit product is niet beschikbaar

1 rode appel

dit product is niet beschikbaar

1 stronkje witlof

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels maanzaadjes
100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels notenolie
2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 gekookte biet

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de amandelschaafsel licht in een droge, hete koekenpan en houd apart. Snijd de biet doormidden. Schaaf de biet met een mandoline of keukenmachine op de dunste stand.
  • 2 Klop een dressing van de honing, mosterd, het sinaasappelsap, rodewijnazijn en noten- of olijfolie.
  • 3 Meng de geschaafde biet met de helft van de dressing. Schep met 2 dessertlepeltjes kleine bolletjes van de geitenkaas en rol de bolletjes door het maanzaad.
  • 4 Halveer de courgette in de lengte en schaaf met de mandoline op de dunste stand. Maak de blaadjes van het stronkje witlof los. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakken.
  • 5 Meng de courgette in een kom met de witlof, appel en granaatappelpitjes. Voeg de biet toe en verdeel over 4 grote borden. Bedruppel met de rest van de dressing. Garneer met de bolletjes geitenkaas en amandelen.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Met deze bonte salade kun je alle kanten op. Schenk het liefst de I Am Pinot Grigio Rosé. Lekker bij de geitenkaas, maar ook bij de bietjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté