-
1
Verwarm de oven voor op 200ºC.
-
2
Klop 4 eidooiers los. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en voeg
al kloppend langzaam 100 gram suiker en de citroenrasp toe. Spatel de 4 losgeklopte eidooiers door dit mengsel en schep dan luchtig de bloem erdoor.
-
3
Giet dit beslag op een met bakpapier beklede bakplaat
en strijk de bovenkant glad met
de bolle kant van een lepel. Bak deze biscuitbodem 12-15 minuten
in de oven.
-
4
Laat afgedekt met een vochtige theedoek afkoelen op
de bakplaat.
-
5
Week de gelatine in ruim koud water. Klop de overige
2 eidooiers met de rest van de suiker tot een lichte, schuimige crème.
-
6
Verwarm 25 ml druivensap op een lage stand en los de goed uitgeknepen gelatine erin op. Klop de slagroom niet helemaal stijf. Voeg het eimengsel al roerend toe aan het lauwwarme sap. Spatel de kwark
en slagroom erdoor.
-
7
Verwijder de theedoek van de biscuit. Keer de bakplaat om op een vel bakpapier en trek het bovenste bakpapier
eraf. Keer de biscuitbodem weer
om zodat de lichte kant onder zit
en besprenkel met de rest van het druivensap.
-
8
Schep de helft van de kwarkmousse in een strook in het midden van het deeg en rol een stukje op. Verdeel over het laatste stuk deeg de jam en rol strak op met behulp van het bakpapier.
-
9
Zet de
rol met de overige kwarkmousse 15 minuten in de koelkast.
-
10
Verwijder het bakpapier en bestrijk de rol met de rest van de kwarkmousse. Trek met een vochtige vork richels erin en bestrooi de boomstam met de chocoladekrulletjes.
bereidingstip
Combineer in dit recept witte met pure chocoladekrullen.. Vervang de bosvruchtenjam door abrikozenjam.