6 personen
uitdagend
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Boomstam met kwarkmousse

Boomstam met kwarkmousse

ingrediënten


40 min
6 personen
200 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

150 gram bosvruchtenjam

dit product is niet beschikbaar

250 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter druivensap

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

175 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Klop 4 eidooiers los. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en voeg al kloppend langzaam 100 gram suiker en de citroenrasp toe. Spatel de 4 losgeklopte eidooiers door dit mengsel en schep dan luchtig de bloem erdoor.
  • 3 Giet dit beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Bak deze biscuitbodem 12-15 minuten in de oven.
  • 4 Laat afgedekt met een vochtige theedoek afkoelen op de bakplaat.
  • 5 Week de gelatine in ruim koud water. Klop de overige 2 eidooiers met de rest van de suiker tot een lichte, schuimige crème.
  • 6 Verwarm 25 ml druivensap op een lage stand en los de goed uitgeknepen gelatine erin op. Klop de slagroom niet helemaal stijf. Voeg het eimengsel al roerend toe aan het lauwwarme sap. Spatel de kwark en slagroom erdoor.
  • 7 Verwijder de theedoek van de biscuit. Keer de bakplaat om op een vel bakpapier en trek het bovenste bakpapier eraf. Keer de biscuitbodem weer om zodat de lichte kant onder zit en besprenkel met de rest van het druivensap.
  • 8 Schep de helft van de kwarkmousse in een strook in het midden van het deeg en rol een stukje op. Verdeel over het laatste stuk deeg de jam en rol strak op met behulp van het bakpapier.
  • 9 Zet de rol met de overige kwarkmousse 15 minuten in de koelkast.
  • 10 Verwijder het bakpapier en bestrijk de rol met de rest van de kwarkmousse. Trek met een vochtige vork richels erin en bestrooi de boomstam met de chocoladekrulletjes.

bereidingstip

Combineer in dit recept witte met pure chocoladekrullen.. Vervang de bosvruchtenjam door abrikozenjam.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 17 gram