gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Börek (filorolletjes)

Börek (filorolletjes)

ingrediënten


20 min
30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

5 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriesspinazie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

bakkwastje

  • 1 Laat de spinazie en het filodeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200ºC. Knijp de spinazie uit, verkruimel de feta erboven en meng samen met de pijnboompitten en honing. Breng op smaak met zout en peper en maak er 10 porties van. Smelt de boter.
  • 2 Halveer de vellen filodeeg in de lengte, zodat je 10 lange vellen hebt. Bewaar de vellen die je nog niet gebruikt onder een vochtige theedoek.
  • 3 Bestrijk een deegvel met wat gesmolten boter. Schep 1 portie spinaziemengsel aan de korte onderkant van het vel, houd rondom een rand vrij. Rol de börek vanaf de onderkant een slag op, vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op. Maak zo ook de andere börek.
  • 4 Leg de börek op de bakplaat en bestrijk met de rest van de boter. Bak in 15 min. in de oven licht goudgeel en gaar.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 127 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 6 gram