1 personen
tussendoortje
home recepten borrelbrood met kaas en ui

borrelbrood met kaas en ui

ingrediënten


1 personen
1 takje verse peterselie
50 gram boter
2 teentjes knoflook (versgeperst)
1 rode ui (versnipperd)
150 gram plakken Sparwoudse kaas
1 landbol (ongesneden)

  • 1 Verwarm de over op 180 graden.
  • 2 Snijd het brood horizontaal in, tot net niet aan de bodem. Snijd het brood ook verticaal in zodat er allemaal vierkantjes ontstaan.
  • 3 Snijd of scheur de kaas in stukjes en stop deze in de zojuist gesneden gleufjes.
  • 4 Verhit de boter in een pannetje. Hak de rode ui en knoflook fijn en fruit deze een minuutje in de verhitte boter. Zet het vuur uit en schep de peterselie erdoorheen.
  • 5 Verdeel het mengsel, inclusief de boter, over het brood. Zorg ervoor dat de uien en de knoflook ook in de gleufjes terecht komen.
  • 6 Wikkel het brood in een stuk aluminiumfolie en zet deze 15 min in de oven. Verwijder de folie en zet het daarna nog eens 5 minuten in de oven